Nieuws

OPEN DAGEN ‘BIJZONDERE MEDISCHE STOEL’ GYROSTIM SUCCESVOL

OPEN DAGEN ‘BIJZONDERE MEDISCHE STOEL’ GYROSTIM SUCCESVOL

01/01/2011

OPEN DAGEN ‘BIJZONDERE MEDISCHE STOEL’ GYROSTIM SUCCESVOL Noordwijk - Functional Neurology Center van der Kuil aan de Van Panhuysstraat te Noordwijk organiseerde 21 en 22 juni jongstleden open dagen om kennis te maken met de GyroStim, een bijzondere ‘medische stoel’, die grote voordelen kan bieden bij de behandeling van velerlei medische klachten, zoals traumatische hersenbeschadiging als hersenschudding en whiplash, hoofdpijn, migraine, diverse motorische problemen als MS, Parkinson en Alzheimer, dystrofie, gedrag- en leerproblemen als ADHD en neurofysiologische beperkingen als comapatiënten.

“De belangstelling en interesse voor deze dagen was overweldigend”, kijkt de heer van der Kuil, specialisatie functionele neurologie, content en tevreden terug en vervolgt: “De opkomst voor een bezoek aan de eerste GyroStim in Europa overtrof onze verwachtingen. Veel bezoekers, met velerlei medische klachten in normaal dagelijks functioneren, aanschouwden de GyroStim, beluisterden de uitleg van het medisch apparaat’, kregen vertouwen in het te volgen traject van behandelingen en maakten een eerste afspraak voor een intakegesprek met direct een verbluffend resultaat.” 

Ruim vierenhalf jaar hinderen duizelingen en draaiingen in het hoofd het dagelijks leven van Cintha Thijssen uit Sassenheim. “Ik was ten einde raad. Geen enkele arts en neuroloog wist mij van mijn klacht te verlossen. Zelfs een scan van mijn hoofd in Duitsland, Prescan, gaf geen duidelijkheid en bracht niet aan het licht wat de oorzaak van mijn duizelingen was”, vertelt Thijssen en vervolgt: “Bij toeval las ik het artikel over de GyroStim in de Woensdagkrant, wat mij enorm aansprak en inspireerde. De persoonlijke uitstraling van Van der Kuil, zijn uitleg over het functioneren van de hersenen en de medische termen en de ontvangst in de praktijk, gaven mij ontzettend veel vertrouwen. Nu na vier behandelingen, waarvan een met de medische stoel, weet ik niet wat mij overkomt. Ik ben duizelingvrij. De ervaring met de ‘stoel’ was geweldig en ik heb bijzonder veel vertrouwen in de toekomst.”

“De basis van ons functioneren zijn de hersenen”, vertelt Van der Kuil en legt uit: “Door het centrale zenuwstelsel te prikkelen kunnen klachten en aandoeningen herstellen. Ik probeer, met behulp van de GyroStim, de oorzaak van de klacht aan te pakken en de herstelduur van sportletsel te verminderen.” 

De Hillegomse 48-jarige Marga Krul heeft de aandoening cerebrale parese, een bewegingsstoornis van de hersenen als gevolg van een te vroege geboorte met zuurstofgebrek, waardoor bewegen uiterst vermoeiend en belastbaar is. Krul vertelt enthousiast: “Baat het niet dan schaadt het niet, was mijn eerste reactie bij  het lezen van het artikel met de aankondiging van de open dagen. Als gevolg van een verhoogde spierspanning in beide benen en rechterarm loop ik, met een rollator, ongecoördineerd, houterig en stijf. Mijn hersenen geven, vanwege een beschadiging, geen juiste signalen af naar mijn spieren. Ik ging de uitdaging vol vertrouwen aan”, en straalt vervolgens: “Ik ben overdonderd van het resultaat en ervaar een verwonderlijk gevoel. Na één behandeling met de medische stoel kon ik al ‘los’ lopen en mijn angst om zonder rollator te lopen is sterk verminderd. Tot op heden ben ik erg content en het gehele medische traject verliep naar volle tevredenheid. Ik voelde mij bij Van der Kuil volledig op mijn gemak en thuis. De ‘stoel’ is niet eng en ik verliet deze dan ook uitermate ontspannen. Beter had ik niet behandeld kunnen worden. Ik ben een dankbaar en blij mens.”

Uitvinder van deze bijzondere ‘medische stoel’ is de Amerikaan Kevin Maher, ingenieur, die tot de ontdekking kwam, dat een baby met zuurstoftekort meer activiteit verkreeg door met de baby te rollenbollen en te duikelen. Basis van GyroStim is de maxi cosi, waarmee door de heen-en-weer beweging de baby sterke vooruitgang boekte. Het hersenvocht bevorderde de hersenactiviteit en hersenen gingen beter functioneren. Jaren van onderzoek en klinische studie resulteerden tot deze weergaloze ontdekking.

Belangstellenden kunnen informatie inwinnen op de site www.functionalneurologycenter.org  of vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek aan de Van Panhuysstraat 45 via telefoonnummer 071 - 362 01 01

« Terug naar overzicht