Nieuws

‘BIJZONDERE MEDISCHE STOEL’ GYROSTIM ALS EERSTE IN EUROPA

‘BIJZONDERE MEDISCHE STOEL’ GYROSTIM ALS EERSTE IN EUROPA

02/01/2012

Noordwijk - Functional Neurology Center Vestibular Rehabilitation van der Kuil aan de Van Panhuysstraat te Noordwijk introduceert als eerste in Europa de GyroStim, een bijzondere ‘medische stoel’, die grote voordelen kan bieden bij de behandeling van velerlei medische klachten, zoals traumatische hersenbeschadiging als hersenschudding en whiplash, hoofdpijn, migraine, diverse motorische problemen als MS, Parkinson en Alzheimer, dystrofie, gedrag- en leerproblemen als ADHD en neurofysiologische beperkingen als comapatiënten.

De heer R.A. van der Kuil, specialisatie functionele neurologie, legt uit: “Iedereen, jong, oud, groot en klein, kan bij ons profiteren van de ultramoderne technologie van de AeroStim, in de vorm van de GyroStim. Dit systeem heeft het vermogen en de precisie in zich om gecontroleerde 360 graden rotatie van het hele lichaam mogelijk te maken in zeer specifieke combinaties van profielen voor een breed scala aan patiënten”, en vervolgt: “De resultaten zijn verbluffend verbazingwekkend. Bij patiënten met een whiplash verminderen klachten zienderogen en herstelduur van sportletsel wordt aanzienlijk verkort. Nagenoeg iedereen kan weer beter functioneren in de maatschappij.”  

Uitvinder van deze bijzondere ‘medische stoel’ is de Amerikaan Kevin Mahler, ingenieur. Van der Kuil vertelt: “Mahler kwam tot de ontdekking dat een baby met zuurstoftekort meer activiteit kreeg door met de baby te rollenbollen en te duikelen. Basis van GyroStim is de maxi cosi, waarmee door de heen-en-weer beweging de baby sterke vooruitgang boekte. Het hersenvocht bevorderde de hersenactiviteit en hersenen gingen beter functioneren. Jaren van onderzoek en klinische studie volgde met dit weergaloze resultaat.”

Van der Kuil is uitermate trots om als eerste in Europa de GyroStim aan het publiek te tonen en klinkt tot besluit: “De basis van ons functioneren zijn de hersenen. Aandoeningen en klachten kunnen herstellen door het centrale zenuwstelsel te prikkelen. Deze technologie met de GyroStim is het ‘ei van Columbus’ en daarmee een doorbraak in de medische wereld van de Functionele Neurologie.”

Meer informatie is te vinden op de site www.gyrostim.nl of contact per mail info@gyrostim.nl

« Terug naar overzicht